Meer informatie? Bel ons:
0594 - 28 01 00

Minder last van geluid met akoestische platen

Heeft u al eens overwogen om de wanden en het plafond van uw kantoor te voorzien van zogenaamde akoestische platen. Deze akoestische platen kunnen het geluid in een ruimte absorberen, waardoor medewerkers hier minder last van zullen hebben tijdens hun werk. Niet voor niets worden er vaak platen tussen de ruimtes van verschillende afdelingen geplaatst. Deze platen zorgen ervoor, dat het geluid weerkaatst wordt zodat andere afdelingen hier minder hinder van ondervinden. Dergelijke platen kunnen een ruimte al snel kleiner maken. Met akoestische platen is dat in veel mindere mate het geval.

Montage van akoestische platen op de werkvloer

In tegenstelling tot complete schotten tussen verschillende afdelingen, kunnen de akoestische platen aan de muren of het plafond bevestigd worden. De platen zijn van een speciaal materiaal gemaakt, wat het geluid in een ruimte opneemt. Zeker wanneer het om oudere bedrijfspanden gaat, is de akoestiek niet altijd even goed geregeld. Geluid blijft hierdoor makkelijk in ruimtes hangen, wat de productiviteit van uw medewerkers kan verminderen. Met de aanschaf van akoestische platen gaat u dit tegen!

Akoestische platen in verschillende kleuren

De akoestische platen worden in verschillende kleuren aangeboden. Bekijk vooraf goed welke kleur het beste aansluit bij de huidige inrichting van uw interieur. Kiest u bijvoorbeeld voor een lichte kleur akoestische platen, of geeft u de voorkeur aan een donkere variant? Een contrast tussen de kleur van de platen en de kleur van uw muur, kan voor een speels effect zorgen. Zo worden ruimtes gezelliger en tegelijkertijd rustiger. Er zijn op internet verschillende aanbieders van deze akoestische platen te vinden. Een voorbeeld hiervan is Prokan.